måndag 26 mars 2012

STOCKHOLM I BILDER


Nu är vi hemma efter en rolig (för barnen, ja mest Maja) och skön (för mamman och pappan) helg i Stockholm. Efter lite om och mycket men (tack Tomas) så satt jag på tåget till Sthlm i fredags med vagn, golfgrejjer, packning och två busbarn. Resan gick riktigt bra och Maja ägnade en stor del av tiden till att stirra ut det nyförälskade tonårsparet mittemot, kan väl tillägga att de hade svårt att hålla sig ifrån varandra och det var stora ögon och många funderingar från Maja...

Vi hade en gratisnatt på Hotell Mornington på Östermalm, så den här helgen utnyttjade vi det. Helt ok hotell men väldigt, väldigt litet rum för en tvåbarnsfamilj. När vagn och packning var inburet så var det inga problem att leka "inte nudda golv" om vi säger så. 


När vi vaknade i lördags så drog vi till Junibacken och det var en hit för en 3,5-åring kan jag säga. Trots lönelördag och mycket folk så funkade det riktigt smidigt. Barn- och klättervänliga miljöer med sagotema och ett fantastiskt sagotåg som även mammor och pappor var imponerade av. Enda nackdelen var att man inte kunde ta in vagnen så en trött liten Sigrid fick bäras runt...


Skönt att mysa lite i på sköna hotellakan...

Efter Junibacken åkte vi och tittade på Majas kusin som sjöng så fint i en kyrka på Lidingö. Därefter följde båda våra tjejer med kusinerna hem och mamman och pappan fick, för första gången på väldigt länge, en barnfri kväll. Den spenderade vi på restaurang och sedan såg vi "Hunger Game" på bio (den var så spännande/obehaglig att jag hade träningsvärk i benen när jag reste mig upp). Töserna hade skött sig alldeles ypperligt och det var så härligt att höra att allt gått bra. 

Igår stod det släktkalas på schemat och sen hemfärd (som förövrigt krävde tålamod bigtime av föräldrarna då en supertrött Maja grät/gnällde/skrek "är vi hemma snart" i nästan två timmar och Sigrid tröttgrät sitt höga "Aaa" lika länge...)

KRAM S.

(Maja i nya ljusa jeans, tröja och väst från favoritbarnklädesmärket just nu - "Idig denim")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Besöksräknare